Cara Penggunaan

Produk yang perlu digunakan untuk kulit Jerawat

1. Set Jerawat
2. Toner treatment
* selain dari itu tidak dibenarkan sehingga kulit pulih..



Produk yang perlu digunakan untuk kulit Berminyak

1. Set Berminyak
2. Toner treatment
* yg lain2 adalah pilihan dan boleh digunakan seperti krim kning/foundation....


Cara penggunaan..KULIT JERAWAT/ BERMINYAK

siang hari :
1. cuci muka dgn sabun beras/sabun collagen
2. apply toner treatment (dgn kapas)
3. apply magic day krim

malam hari :
1. cuci muka dgn sabun beras
2. apply toner treatment (dgn kapas) or toner treatment
(selang selikan toner treatment dgn krim malam, tak boleh pakai sekaligus)






Cara penggunaan Dnars Skincare

Cara penggunaan..KULIT NORMAL/ JERAGAT

siang hari :
1. cuci muka dgn sabun beras/sabun collagen
2. apply toner collagen/ toner treatment (dgn kapas)
3. apply magic day krim
4. apply foundation/ compact powder

malam hari :
1. cuci muka dgn sabun beras/sabun collagen
2. apply toner collagen/ toner treatment (dgn kapas)
3. apply magic night krim/ krim ku-neng


Cara penggunaan..KULIT JERAWAT/ BERMINYAK

siang hari :
1. cuci muka dgn sabun beras/sabun collagen
2. apply toner treatment (dgn kapas)
3. apply magic day krim

malam hari :
1. cuci muka dgn sabun beras
2. apply toner treatment (dgn kapas) or toner treatment
(selang selikan toner treatment dgn krim malam, tak boleh pakai sekaligus)


Produk yang perlu digunakan untuk kulit jeragat

1. Set Jeragat
2. Krim Kuning
3. Toner Treatment (Khas untuk membantu masalah jeragat)


Cara penggunaan..KULIT NORMAL/ JERAGAT

siang hari :
1. cuci muka dgn sabun beras/sabun collagen
2. apply toner collagen/ toner treatment (dgn kapas)
3. apply magic day krim
4. apply foundation/ compact powder

malam hari :
1. cuci muka dgn sabun beras/sabun collagen
2. apply toner collagen/ toner treatment (dgn kapas)
3. apply magic night krim/ krim ku-neng



Produk yang perlu digunakan untuk kulit normal/kering/kusam

1. Set normal
2. Krim kuning
3. Foundation (pilihan sahaja)
4. Toner colagen (jika mempunyai liang pori besar, klau takde msalah tu xperlu pakai)


Cara penggunaan..KULIT NORMAL/ JERAGAT

siang hari :
1. cuci muka dgn sabun beras/sabun collagen
2. apply toner collagen/ toner treatment (dgn kapas)
3. apply magic day krim
4. apply foundation/ compact powder

malam hari :
1. cuci muka dgn sabun beras/sabun collagen
2. apply toner collagen/ toner treatment (dgn kapas)
3. apply magic night krim/ krim ku-neng

61 comments:

  1. salam . sya mnggunakan set jerawat dan berminyak . dan toner treatment sya dah habis . jdi boleh ke sya mnggantikan toner treatment sya ke toner collagen ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam cik saibah ..saya ingin bertanya adakah produk dnarss berkesan ?? Saya ingin mencubanya jika ianya benar benar berkesan..

      Delete
    2. Salam cik saibah, saya pun nk tanya adakah produk dnars ni berkesan?Terima kasih..

      Delete
    3. pengalaman saya sendiri. saya gunakan set jerawat dan dari awal saya amik toner collegen sbb saya tak nak muka saya terlalu kering...alhamdulillah muka saya makin elok dan bermaya...

      Delete
  2. Saya remaja berusia 19 saya mengalami masalah kulit berjerawat.. saya telah menggunakan pelbagai jenis produk kecantikan yang terdapat dipasaran tetapi tidak berhasil.. soalan saya adakah kesahihan produk dnarss ini berkesan.. ?? Adakah ianya sesuai untuk semua jenis kulit..??

    ReplyDelete
  3. Saya remaja berusia 19 saya mengalami masalah kulit berjerawat.. saya telah menggunakan pelbagai jenis produk kecantikan yang terdapat dipasaran tetapi tidak berhasil.. soalan saya adakah kesahihan produk dnarss ini berkesan.. ?? Adakah ianya sesuai untuk semua jenis kulit..??

    ReplyDelete
  4. Salam puan,masalah kulit sy bparut,bminyak n jerawat.Apakah produk Dinars ney sesuai untk sy,sy sudh bnyak guna produk namun hasilny mengecewakn terutama parut

    ReplyDelete
  5. Salam puan.....sy merupakan slh seorang pengguna produk dnar dan kesannya kulit sy lbh cerah dan licin berbanding dgn sblmnya tetapi mslh lain yg timbul iaitu slps sy mggunakan sabun,kulit sy menjadi gtl2 dan kemerahan.adakah ini kesan drp produk ini atau produk ini xsesuai utk sy.adakah sy blh trus menggunakan produk ini?

    ReplyDelete
  6. Baru je beli smlm blm try lagi.. kulit sy xde mslh just mslh kusam jelah.. lagi sbln sy akn bagi feedback.. 😊

    ReplyDelete
  7. Assalam..sy nk tye.. Krim kunyet tu untk ape? Sy nk bli krim kuneng.. Tp penjual tu bg krim kunyet.. Mslh sy kulit jeragat

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. salam..sya penguna dnars..sya baru mgunakan dalam tempoh 2 mgu..mgu pertama sya mengunakan kulit sya bersih dan licin...skg masuk mgu ke-2, kulit sya mulai mgelupas..adakah normal perubahan kulit sya??atau sya perlu bhenti mgunakannya??

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama!runniza pakai lagi xskrg? ok x? tkot la klu asyik mgelupas je

      Delete
  10. alhamdulillah selepas 2 minggu mnggunakn produk Dnars.. mnunjukkn perubahan.. pigment smangkin pudar.. dan berharap akan hilang sepenuhnya...

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah selepas 2 minggu mnggunakn produk Dnars.. mnunjukkn perubahan.. pigment smangkin pudar.. dan berharap akan hilang sepenuhnya...

    ReplyDelete
  12. salam sy nk tanye... klu set normal/jeragat tu dlm set tu ada krim siang dan mlm... dn sabun sahja ke? Foundution dan toner jual asing ke

    ReplyDelete
  13. salam sy nk tanye... klu set normal/jeragat tu dlm set tu ada krim siang dan mlm... dn sabun sahja ke? Foundution dan toner jual asing ke

    ReplyDelete
  14. muka sy xde jerawat.. sy guna dnars dlm smnggu.. sy ikut ape yg admin instruct tp selepas tu muka terus keluar ruam.. merah2 sampai bengkak muka.. sy trOz stOp pkai dnars.. dah sebulan benda tu brlaku but until nOw muka sy still ad ruam lg sampi skunh wlaupun ruam tu xmerah.. tp kesan biji2 ruam tu ttap ad.. rasa mcm stress sgt bile muka jdi mcm tu.. smpai skunh rase mnyesal pkai dnars tu ad n serik untuk cuba produk muke dnars lg.. pkai baru smnggu.. tpi sengsara yg trpkse dtanggung ruam ni dah nk dekat sebulan.. sengasara sgt.. maaf.. ini apa yg sy alami..

    ReplyDelete
  15. sy penguna dnars selama 4bulan..2mgu pertama sy ikot instruction..tp muka jd ruam n bitik putih..sy rasa sbb pki sabun colagen..bila pki sbun beras rasa ok n best..rasa bersih sgt..wlpn xde kesan yg mcm org lain tp skdr kurang jrwt ok la..sy da try n error n sbr mnunggu..hehehe..sy pki set normal tp pki toner treatment tuk elak jerawat..sbun colagen pn xgne..agk mbazir disitu..krim siang die terbaik ala2 krim safi..ape yg sy nk ckp kt sni..kita kne sbr je..sbb kulit sme org xsama penerimaan produk..sy kesan lambat n xla glowing tp skdr kulit sekata n plg penting jrwt hlg..klu blh try n error produk tu..set normal ni tahan 2bulan lbh tau..klu blh krim mlm kosisten la pki..ok tu je pndpt sy

    ReplyDelete
  16. sy penguna dnars selama 4bulan..2mgu pertama sy ikot instruction..tp muka jd ruam n bitik putih..sy rasa sbb pki sabun colagen..bila pki sbun beras rasa ok n best..rasa bersih sgt..wlpn xde kesan yg mcm org lain tp skdr kurang jrwt ok la..sy da try n error n sbr mnunggu..hehehe..sy pki set normal tp pki toner treatment tuk elak jerawat..sbun colagen pn xgne..agk mbazir disitu..krim siang die terbaik ala2 krim safi..ape yg sy nk ckp kt sni..kita kne sbr je..sbb kulit sme org xsama penerimaan produk..sy kesan lambat n xla glowing tp skdr kulit sekata n plg penting jrwt hlg..klu blh try n error produk tu..set normal ni tahan 2bulan lbh tau..klu blh krim mlm kosisten la pki..ok tu je pndpt sy

    ReplyDelete
  17. dnars ok..tpi klau dh 2 minggu pkai jdi kusam lgi... maknanya x ssuai dgn kulit muka.. klau menggelupas nk buang sel kulit mati

    ReplyDelete
  18. Baru nk mentry..sbb muka saya ada tnda2 jeragat. .harap2 sesuai....nk beli yg mahal tk mampu...

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. saya pengguna dnars saya dah pakai dnars 5 bulan . frist saya pakai dnars muka saya pun ada bengkak bengkak , merah merah rasa pedih . masa tu rasa takot jgk laa , rasa nak berhenti pun ada tapi rasa sayang pulak sebab dah blikan, so saya teruskan jgk pakai alhamdulillah muka saya lebih cerah licin dan rasa segar . terima kasih dnars

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun rasa mcm tu..cumanya pakai dia jgn byk2..sesikit jek...sbb kulit tak terima amount yg lelebih tu...jgn membazir sapu nenipis da cukup...

      Delete
    2. Salam sis. Saya pun pakai dinars set normal.. tpi kalau kena panas matahari atau rasa panas muka jdi merah.. mcm rsa nak tebakar. Kenapa ea. Risau juga. Sya da pkai dinars baru 3bulan.. tpi skrg risau sbb muka jadi merah. Mcm pkai pemerah pipi. Mcm mna tu ea

      Delete
  21. Kne pkai secara konsisten.dynar mmg bgus.dlm 2mnggu mmg agak mngelupas mke.mcm terbakar je.after 2mnggu.kulit kmbali normal.licin n cerah.suke sgt.

    ReplyDelete
  22. Saya baru guna dinars... Sey jeragat. Sekarang muka saya tumbuh jerawat batu... Sakit. Apa yg salah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kulit muka tak serasi dengan product. kalau dah keluar jerawat batu baik jumpa pakar kulit kat Ting Skin Specialistdi Jalan Imbi or leh check www.tingskin.com.my dia bagi ubat n suntik kat jerawat2 tu nnt... dia ada toner n cream dia sendiri... saya pernah kena teruk n bernanah2 lepas 3 bulan radang jerawat tu mula berkurang lah...

      Delete
  23. Saya guna dnars set sensitif. Nak tanya pasal tonner dan krim malam yg kena pakai berselang seli. Maksud nya hari ni pakai krim dan esok nya pakai tonner mcm tu ka?

    ReplyDelete
  24. Saya guna dnars set sensitif. Nak tanya pasal tonner dan krim malam yg kena pakai berselang seli. Maksud nya hari ni pakai krim dan esok nya pakai tonner mcm tu ka?

    ReplyDelete
  25. Assalam...saya nak tanya ..krim mlm dinas ni mengandungi hidrokinon tak.?tk

    ReplyDelete
  26. Klu sesuai dgn kulit cntikla kulit...klu xssuai mka kna la bsabar n usaha cri lgi produk lain...d nars set normal xssuai d mka sy..

    ReplyDelete
  27. Kesimpulannya...stiap org mmpunyai jnis kulit yg bbeza2...ibu sy pakai d nars set normal cntik giler la mka dia...putih n tona kulit sekata, xmkn apa2 pn paki d nars shaja ckup bginya..bgi2 la klu btuahnya produk yg ssuai pd kulit wajah maka cntik la..sy pn da kalah da...hahaha..hadoii...

    ReplyDelete
  28. Kesimpulannya...stiap org mmpunyai jnis kulit yg bbeza2...ibu sy pakai d nars set normal cntik giler la mka dia...putih n tona kulit sekata, xmkn apa2 pn paki d nars shaja ckup bginya..bgi2 la klu btuahnya produk yg ssuai pd kulit wajah maka cntik la..sy pn da kalah da...hahaha..hadoii...

    ReplyDelete
  29. salam,boleh pkai skali gus ka toner collegen n toner treatmen... or kena pkai salah 1 ja...

    ReplyDelete
  30. saya dah pakai dnars hampir 2 bulan.. 2 minggu jek da nampak kesan...sebelum ni pakai sri mawar..mary kay tapi jerawat masih keluar dan kulit tak sekata...sekarang ni alhamdulillah sgt2..jerawat mmg tak dew dah...time priod jek dia keluar seketul dua...kulit muka sekata n bermaya...husband kata muka makin berseri2...serasi lah tu kulit saya ngan dnars ni... saya punya kulit jenis berjerawt jadi saya amik set sensitif..saya add on dengan krim kunyit yg awesome ( u olls patut cuba )...toner saya pakai toner collagen sbb tak nak muka kering sgt bil apakai toner treatment...lantas saya sapukan gold foundation bila klua pi koje sbb ada SPF :) harga murah dan tahan lama... soon nak repeat order!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalamualaikum. boleh tahu tak bagaimana cara pemakaian dnars nie. dan sehari berapa kali awak cuci muke?

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. hai farra ferra..krim kunyit tu pakai bila ye

      Delete
    4. hai farra ferra..krim kunyit tu pakai bila ye

      Delete
    5. Pakai malam lpas cuci mka.scra bslag seli dgn krim malam

      Delete
    6. Pakai malam lpas cuci mka.scra bslag seli dgn krim malam

      Delete
  31. Kenapa saya pkai merah ya..tak sesuai ka

    ReplyDelete
  32. Kenapa saya pkai merah ya..tak sesuai ka

    ReplyDelete
  33. huk2.. muka naik jerawat dekat semua bahagian..

    ReplyDelete
  34. Hai..nak tanya krim malam dn krim knyit tu selang seli mksdnya hrini krm mlm esk krim knyit ker???

    ReplyDelete
  35. Hai..nak tanya krim malam dn krim knyit tu selang seli mksdnya hrini krm mlm esk krim knyit ker???

    ReplyDelete
  36. Assalamualaikum..sy pon nak tanya benda yang sama mengenai krim kunyit dan krim malam tu...sy masih keliru cara penggunaannya...

    ReplyDelete
  37. Salam, kalau kulit kering sesangat mcm mana?

    ReplyDelete
  38. nk tnye la .. membw pki elok .. dlu muke dye jrawat terok .. noe sye plk naik jrawat .. membw pon suggest ikot pki dnars mcm dye .. tp why pedih .. n lpastu naik gler jrawat? ape yg slh,? xsesuai ke?

    ReplyDelete
  39. emmh... saya baru je nak try pakai hope semua ok sbb muka saya dah teruk sangat jerawatnye... walaupun bukan jwrawat batu tapi pening saya tinguk muka saya

    ReplyDelete
  40. emmh... saya baru je nak try pakai hope semua ok sbb muka saya dah teruk sangat jerawatnye... walaupun bukan jwrawat batu tapi pening saya tinguk muka saya

    ReplyDelete
  41. Saya baru try. Hope ada perubahan.

    ReplyDelete
  42. nak tnya pasal produk ini.. pm siapa ya? phone num please?? ;)

    ReplyDelete
  43. nak tanya yg mlm mcmmne pakai? sabun, toner dgn krim mlm ye? kalau ade krim kunyit, pakai berselang seli dgn krim kunyit kan? contohnye harini sabun, toner krim malam dan besok mlm nye pulak sabun, toner dn krim kunyit ye?

    ReplyDelete
  44. nak tanya yg mlm mcmmne pakai? sabun, toner dgn krim mlm ye? kalau ade krim kunyit, pakai berselang seli dgn krim kunyit kan? contohnye harini sabun, toner krim malam dan besok mlm nye pulak sabun, toner dn krim kunyit ye?

    ReplyDelete
  45. Saya dah pkai dnars selama 2 tahun. awal2 tu rmai yg tegur muka makin putih dan bersih. so sy pun berhenti memakai dnars. dn jerawat dn kulit berminyak dtg lagi. so sy nasihatkn kpada yg kulit berminyak tu, teruskn la pkai utk mengelakkn dripada jerawat. sy pkai dnars set utk kulit berminyak alhamdulilah kulit muka sy dh okey. Dan juga kpada yg kulit kemerahan dn kulit terkupas, jgn risau , itu smua krna kulit mati anda. selamat mencuba!

    ReplyDelete
  46. Puan. Snow cream tu nk buat mende. Nk pakai bile

    ReplyDelete
  47. Miss.. krim kunyit tu nak pakai time siang boleh tak?..

    ReplyDelete
  48. Miss.. krim kunyit tu nak pakai time siang boleh tak?..

    ReplyDelete