Cara Penggunaan

Produk yang perlu digunakan untuk kulit Jerawat

1. Set Jerawat
2. Toner treatment
* selain dari itu tidak dibenarkan sehingga kulit pulih..



Produk yang perlu digunakan untuk kulit Berminyak

1. Set Berminyak
2. Toner treatment
* yg lain2 adalah pilihan dan boleh digunakan seperti krim kning/foundation....


Cara penggunaan..KULIT JERAWAT/ BERMINYAK

siang hari :
1. cuci muka dgn sabun beras/sabun collagen
2. apply toner treatment (dgn kapas)
3. apply magic day krim

malam hari :
1. cuci muka dgn sabun beras
2. apply toner treatment (dgn kapas) or toner treatment
(selang selikan toner treatment dgn krim malam, tak boleh pakai sekaligus)






Cara penggunaan Dnars Skincare

Cara penggunaan..KULIT NORMAL/ JERAGAT

siang hari :
1. cuci muka dgn sabun beras/sabun collagen
2. apply toner collagen/ toner treatment (dgn kapas)
3. apply magic day krim
4. apply foundation/ compact powder

malam hari :
1. cuci muka dgn sabun beras/sabun collagen
2. apply toner collagen/ toner treatment (dgn kapas)
3. apply magic night krim/ krim ku-neng


Cara penggunaan..KULIT JERAWAT/ BERMINYAK

siang hari :
1. cuci muka dgn sabun beras/sabun collagen
2. apply toner treatment (dgn kapas)
3. apply magic day krim

malam hari :
1. cuci muka dgn sabun beras
2. apply toner treatment (dgn kapas) or toner treatment
(selang selikan toner treatment dgn krim malam, tak boleh pakai sekaligus)


Produk yang perlu digunakan untuk kulit jeragat

1. Set Jeragat
2. Krim Kuning
3. Toner Treatment (Khas untuk membantu masalah jeragat)


Cara penggunaan..KULIT NORMAL/ JERAGAT

siang hari :
1. cuci muka dgn sabun beras/sabun collagen
2. apply toner collagen/ toner treatment (dgn kapas)
3. apply magic day krim
4. apply foundation/ compact powder

malam hari :
1. cuci muka dgn sabun beras/sabun collagen
2. apply toner collagen/ toner treatment (dgn kapas)
3. apply magic night krim/ krim ku-neng



Produk yang perlu digunakan untuk kulit normal/kering/kusam

1. Set normal
2. Krim kuning
3. Foundation (pilihan sahaja)
4. Toner colagen (jika mempunyai liang pori besar, klau takde msalah tu xperlu pakai)


Cara penggunaan..KULIT NORMAL/ JERAGAT

siang hari :
1. cuci muka dgn sabun beras/sabun collagen
2. apply toner collagen/ toner treatment (dgn kapas)
3. apply magic day krim
4. apply foundation/ compact powder

malam hari :
1. cuci muka dgn sabun beras/sabun collagen
2. apply toner collagen/ toner treatment (dgn kapas)
3. apply magic night krim/ krim ku-neng

18 comments:

  1. salam . sya mnggunakan set jerawat dan berminyak . dan toner treatment sya dah habis . jdi boleh ke sya mnggantikan toner treatment sya ke toner collagen ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam cik saibah ..saya ingin bertanya adakah produk dnarss berkesan ?? Saya ingin mencubanya jika ianya benar benar berkesan..

      Delete
    2. Salam cik saibah, saya pun nk tanya adakah produk dnars ni berkesan?Terima kasih..

      Delete
  2. Saya remaja berusia 19 saya mengalami masalah kulit berjerawat.. saya telah menggunakan pelbagai jenis produk kecantikan yang terdapat dipasaran tetapi tidak berhasil.. soalan saya adakah kesahihan produk dnarss ini berkesan.. ?? Adakah ianya sesuai untuk semua jenis kulit..??

    ReplyDelete
  3. Saya remaja berusia 19 saya mengalami masalah kulit berjerawat.. saya telah menggunakan pelbagai jenis produk kecantikan yang terdapat dipasaran tetapi tidak berhasil.. soalan saya adakah kesahihan produk dnarss ini berkesan.. ?? Adakah ianya sesuai untuk semua jenis kulit..??

    ReplyDelete
  4. Salam puan,masalah kulit sy bparut,bminyak n jerawat.Apakah produk Dinars ney sesuai untk sy,sy sudh bnyak guna produk namun hasilny mengecewakn terutama parut

    ReplyDelete
  5. Salam puan.....sy merupakan slh seorang pengguna produk dnar dan kesannya kulit sy lbh cerah dan licin berbanding dgn sblmnya tetapi mslh lain yg timbul iaitu slps sy mggunakan sabun,kulit sy menjadi gtl2 dan kemerahan.adakah ini kesan drp produk ini atau produk ini xsesuai utk sy.adakah sy blh trus menggunakan produk ini?

    ReplyDelete
  6. Baru je beli smlm blm try lagi.. kulit sy xde mslh just mslh kusam jelah.. lagi sbln sy akn bagi feedback.. ��

    ReplyDelete
  7. Assalam..sy nk tye.. Krim kunyet tu untk ape? Sy nk bli krim kuneng.. Tp penjual tu bg krim kunyet.. Mslh sy kulit jeragat

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. salam..sya penguna dnars..sya baru mgunakan dalam tempoh 2 mgu..mgu pertama sya mengunakan kulit sya bersih dan licin...skg masuk mgu ke-2, kulit sya mulai mgelupas..adakah normal perubahan kulit sya??atau sya perlu bhenti mgunakannya??

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah selepas 2 minggu mnggunakn produk Dnars.. mnunjukkn perubahan.. pigment smangkin pudar.. dan berharap akan hilang sepenuhnya...

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah selepas 2 minggu mnggunakn produk Dnars.. mnunjukkn perubahan.. pigment smangkin pudar.. dan berharap akan hilang sepenuhnya...

    ReplyDelete
  12. salam sy nk tanye... klu set normal/jeragat tu dlm set tu ada krim siang dan mlm... dn sabun sahja ke? Foundution dan toner jual asing ke

    ReplyDelete
  13. salam sy nk tanye... klu set normal/jeragat tu dlm set tu ada krim siang dan mlm... dn sabun sahja ke? Foundution dan toner jual asing ke

    ReplyDelete
  14. muka sy xde jerawat.. sy guna dnars dlm smnggu.. sy ikut ape yg admin instruct tp selepas tu muka terus keluar ruam.. merah2 sampai bengkak muka.. sy trOz stOp pkai dnars.. dah sebulan benda tu brlaku but until nOw muka sy still ad ruam lg sampi skunh wlaupun ruam tu xmerah.. tp kesan biji2 ruam tu ttap ad.. rasa mcm stress sgt bile muka jdi mcm tu.. smpai skunh rase mnyesal pkai dnars tu ad n serik untuk cuba produk muke dnars lg.. pkai baru smnggu.. tpi sengsara yg trpkse dtanggung ruam ni dah nk dekat sebulan.. sengasara sgt.. maaf.. ini apa yg sy alami..

    ReplyDelete
  15. sy penguna dnars selama 4bulan..2mgu pertama sy ikot instruction..tp muka jd ruam n bitik putih..sy rasa sbb pki sabun colagen..bila pki sbun beras rasa ok n best..rasa bersih sgt..wlpn xde kesan yg mcm org lain tp skdr kurang jrwt ok la..sy da try n error n sbr mnunggu..hehehe..sy pki set normal tp pki toner treatment tuk elak jerawat..sbun colagen pn xgne..agk mbazir disitu..krim siang die terbaik ala2 krim safi..ape yg sy nk ckp kt sni..kita kne sbr je..sbb kulit sme org xsama penerimaan produk..sy kesan lambat n xla glowing tp skdr kulit sekata n plg penting jrwt hlg..klu blh try n error produk tu..set normal ni tahan 2bulan lbh tau..klu blh krim mlm kosisten la pki..ok tu je pndpt sy

    ReplyDelete
  16. sy penguna dnars selama 4bulan..2mgu pertama sy ikot instruction..tp muka jd ruam n bitik putih..sy rasa sbb pki sabun colagen..bila pki sbun beras rasa ok n best..rasa bersih sgt..wlpn xde kesan yg mcm org lain tp skdr kurang jrwt ok la..sy da try n error n sbr mnunggu..hehehe..sy pki set normal tp pki toner treatment tuk elak jerawat..sbun colagen pn xgne..agk mbazir disitu..krim siang die terbaik ala2 krim safi..ape yg sy nk ckp kt sni..kita kne sbr je..sbb kulit sme org xsama penerimaan produk..sy kesan lambat n xla glowing tp skdr kulit sekata n plg penting jrwt hlg..klu blh try n error produk tu..set normal ni tahan 2bulan lbh tau..klu blh krim mlm kosisten la pki..ok tu je pndpt sy

    ReplyDelete